CENGİZ AYTMATOV’UN ANISINA ARMAĞAN KİTABI İÇİN MAKALE ÇAĞRISI

Genel Duyurular

Geriye Dön

CENGİZ AYTMATOV’UN ANISINA ARMAĞAN KİTABI İÇİN MAKALE ÇAĞRISI

18 Mart 2017
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, ölümünün onuncu yılında Cengiz Aytmatov anıs​a bir armağan kitabı hazırlamayı amaçlamaktadır. Cengiz Aytmatov’un ölüm yıldönümü olan 10 Haziran 2018 tarihine kadar basılması planlanan bu çalışmayla Aytmatov’un Türk ve Dünya edebiyatına kazandırdıklarını hatırlamak ve aynı zamanda onun hakkında yapılan yeni bilimsel çalışmaları duyurmak hedeflenmektedir. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, ilgili Akademisyen ve araştırmacıları armağana katkı yapmaya çağırmaktadır. 
 
Armağan kitabı tek bölüm halinde planlanmakta olup hakem sürecinden geçen özgün makalelerden oluşacaktır. 
 
Armağan kitabında yayınlanacak özgün bilimsel makalelerin kapsamı, Cengiz Aytmatov’un eserleri, eserlerinin Türk ve Dünya edebiyatına etkileri gibi ana konular başta olmak üzere Cengiz Aytmatov’la ilgili her türlü çalışma olarak belirlenmiştir. 
 
Gönderilecek makalenin ilk sayfasında, yazının başlığı, yazar ve/veya yazarların adı yer alacak, yazar ve/veya yazarların adlarına dipnot ile hangi kuruma bağlı oldukları, iletişim bilgileri (telefon, e-posta ve faks) eklenecektir. 
 
Makaleler; Türkçe olarak A4 kağıdı ölçüsünde, Times New Roman yazı karakteri ile 12 punto ve 1,5 satır aralığında yazılmalıdır. Atıflar APA formatında yapılmalıdır. Makalenin sonunda aynı formatta kaynakça yer almalıdır. 
 
Tamamlanmış makalelerin 1 Aralık 2017 tarihine kadar elektronik posta ile cengizaytmatovarmagani@gmail.com adresine gönderilmesi gerekmektedir. Kabul edilen makaleler 15 Şubat 2018 tarihinde duyurulacaktır. 

Logo Kitini İndirin

Logomuzun kullanım varyasyonlarını içeren zip dökümanını indirin.
Update cookies preferences