EKLE- BIRAK HAFTASI

EKLE- BIRAK HAFTASI

26 Mart 2018

26.02.2018 – 02.03.2018 tarihleri arasında ders ekleyip-bırakmak isteyen öğrencilerin doğrudan danışmanları ile iletişime geçmeleri ve danışmanların uygun görmesi halinde sistem üzerinde “Ekle Bırak Başlat” tuşuna basarak, ilgili öğrencinin ders kaydını sistem üzerinde açması gerekmektedir.

Dileyen danışmanlar, “Ekle Bırak Başlat” tuşuna bastıktan sonra “İnteraktif Kayıt” ile doğrudan danışmanı olduğu öğrenci için ders-ekleme bırakma işlemi yapabilirler.

Ders kayıt haftası sonunda kayıtları danışmanları tarafından red edilen öğrencilerin kayıt ekranı otomatik olarak sistemde açılacaktır.

Diğer taraftan, ders seçip dersleri kayıt etmelerine rağmen danışman onayına göndermeyen öğrencilerin bir defaya mahsus olmak üzere seçtikleri dersler ekle-bırak haftasında danışman onayına gönderilmiştir. Öğrenciler ders seçimlerini kayıt ettikten sonra mutlaka danışman onayına göndermek zorundadır. Danışman onayına gönderilmeyen ders seçimleri ekle-bırak haftasından sonra silinecektir.

Kayıt haftasında kayıt olmayan öğrencilerin, bağlı oldukları akademik birim tarafından mazeretleri geçerli bulunanlar hariç, ekle-bırak haftasında kayıt olmaları mümkün değildir.

Ders seçimleri 26.02.2018 Pazartesi günü saat 14:00’da başlayacak olup, 02.03.2018 Cuma günü saat 16:30’da sona erecektir.Danışman onayları ise 04.03.20018 Pazar günü saat 23:59’da kapanacaktır.

Ancak danışmanlar 02.03.2018 Cuma günü saat 16:30’dan sonra “İnteraktif Kayıt” ile doğrudan danışmanı olduğu öğrenci için ders-ekleme bırakma işlemi yapamayacaktır. Bu nedenle seçilen derslerin 02.03.2018 Cuma günü saat 16:30’a kadar danışman tarafından onaylanacağından emin olunması gerekmektedir.

Ekle-bırak haftası boyunca yaşanan sorunları öğrenci no ve bölüm/program bilgisi ile beraber daha önce de olduğu gibi ders@msgsu.edu.tr adresine yazabilirsiniz.