MSGSÜ İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI BASIN AÇIKLAMASI

Akademik

Geriye Dön

MSGSÜ İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI BASIN AÇIKLAMASI

23 Kasım 2017

    135 yıllık köklü bir geleneğe sahip olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesindeki İstanbul Devlet Konservatuvarı olarak, bilim, kültür ve sanat alanlarında çağdaş uygarlık hedeflerine uygun eğitim prensibini sürdürmeye, öğrencilerimize insan olmanın erdemini, kültürün, sanatın ve bilimin önemini, emeğin değerini ve ileride hayatlarında ihtiyaç duyacakları donanımı edinebilecekleri bir eğitim ortamı sunmaya çalışmaktayız. Bünyesinde lisans programları yanı sıra ilk ve orta öğretim programları da bulunan okulumuzda, bu yapının bilinciyle güvenlik esasları çerçevesinde her türlü önlemler üzerinde hassasiyetle durulmaktadır.

    15 Kasım 2017 Çarşamba günü Lisans III öğrencisi ve İlköğretim 5.sınıf öğrencileri arasında yaşanan olaya okul idaresi tarafından hemen müdahale edilmiştir. Ertesi gün idare tarafından düzenlenen toplantıda velilerden şikayet dilekçeleri  talep edilmiştir. Bu toplantıda bazı veliler  Lisans öğrencisiyle ilgili  af ve uzlaşma teklif etmiş, ancak bu teklif idare tarafından red edilmiştir.  Ayrıca  Bale Anasanat Dalından iki öğrenci velisi okula gelerek  Lisans III öğrencisini darp etmiş ve tepkinin nedeni olan şiddete şiddetle karşılık vermiştir. İdarece velilerden talep edilen şikayet dilekçelerinin müdürlüğümüze ulaştırılması üzerine öğrenciyle ilgili  disiplin soruşturması başlatılmış ve sürecin sağlıklı devamını sağlamak adına gerekli tedbirler alınmıştır.

    Basın olayı tarafsız yayıncılık ve etik anlayışına uygun olmayacak şekilde ele almış, olayı tek taraflı aldığı bilgiler üzerinden değerlendirerek veli çıkarımlarına dayalı gerçeklerle ve söylemlerle ilişkisiz, asılsız iddialarda bulunan bir yazı yayınlanmıştır. Okulumuzun adının basında öğrencilerimizin her daim kazandıkları ulusal ve uluslararası başarılarla değil de bu şekilde yer alması son derece üzücüdür.

 

 

                                                            MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü

Logo Kitini İndirin

Logomuzun kullanım varyasyonlarını içeren zip dökümanını indirin.
Update cookies preferences