Prof. Tuğçe Ulugün Tuna’dan Avrupa Sahnelerinde Çifte Başarı
21 Mayıs 2026
Üniversitemiz Modern Dans Anasanat Dalı öğretim üyelerinden Prof. Tuğçe Ulugün Tuna, Mart ayında İsveç ve Avusturya’daki sanatsal çalışmalarıyla uluslararası alanda önemli başarılara imza attı. Çağdaş dans alanındaki üretimleriyle Üniversitemizi temsil eden sanatçı, Avrupa’nın saygın sanat kurumlarının davetiyle sahnelediği eserlerle Türkiye’nin çağdaş dans birikimini uluslararası platformlara taşıdı.
Prof. Tuğçe Ulugün Tuna, 13-14 Mart 2026 tarihlerinde İsveç Sanat Komitesi tarafından desteklenen “3:e våning Dans, Sanat ve Müzik Merkezi”nde sahne aldı. Sanatçının konsept, koreografi ve performansını üstlendiği “Palimpsest Beden / Atherina Saat 11 Hizasında” adlı çağdaş dans eseri İsveç’te prömiyer yaptı. Gösteri, çağdaş dans disiplinleri arasındaki yaratıcı yaklaşımıyla ilgi gördü.
Ulugün Tuna, ardından Avusturya’nın Salzburg kentinde bulunan Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) tarafından düzenlenen “To Spring” programına katıldı. Sanatçı, 26-27 Mart 2026 tarihlerinde The Josef Eckart Theater’da, konsept ve koreografisi kendisine ait olan “RESURGO” adlı eserini sahneledi. Eserin dünya prömiyeri 26 Mart 2026 tarihinde Salzburg’da yapıldı.
Prof. Tuğçe Ulugün Tuna ayrıca, “To Spring” programına davet edilen ilk Türk çağdaş dans koreografı olarak önemli bir başarı elde etti. Sanatçının uluslararası düzeydeki bu çalışmaları, Türkiye’nin çağdaş dans alanındaki görünürlüğünü artırmasının yanı sıra kültürel ve akademik iş birliklerine de katkıda bulunuyor.
