ÜLKEMİZİ VE ÜNİVERSİTEMİZİ GURURLANDIRAN BAŞARI

ÜLKEMİZİ VE ÜNİVERSİTEMİZİ GURURLANDIRAN BAŞARI

31 Aralık 2018

İspanya’nın Barselona kentinde 7-9 Aralık 2018 tarihleri arasında yarı finali düzenlenen dünyanın en prestijli uluslararası bale yarışması Youth America Grand Prix’de Üniversitemiz İstanbul Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı öğrencilerimiz Yasemin Kayabay (12) ve Zeynep Sude Taşdelen (15) okulumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir.

Başarılarıyla göğsümüzü kabartan öğrencilerimize Bale Anasanat Dalı Arş Gör. Işıl Konya Altaş yarışma süresince koçluk etmiştir.

12-14 yaş küçükler kategorisinde yarışan öğrencimiz Yasemin Kayabay, 120 yarışmacı arasından hem ‘Klasik’ hem de ‘Modern’ dans kategorilerinde ilk 12 kişi arasına birinci sırada girerek New York’ta düzenlenecek olan final turunda yarışmaya hak kazanmıştır.

15–18 yaş büyükler kategorisinde yarışan öğrencimiz Zeynep Sude Taşdelen ise 89 yarışmacı arasından ‘Klasik Bale’ kategorisinde 1. olmuştur. Kendi grubunun yaş aralığının en küçüğü olan Taşdelen, New York’taki finalde yarışma hakkının yanı sıra, yurt dışındaki en önemli 6 okuldan burs hakkı kazanmıştır.

Elde ettikleri başarıyla Ülkemizi ve Üniversitemizi gururlandıran öğrencilerimizi ve onları yetiştiren hocalarımızı tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.