GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİMİ BİLGİLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİMİ BİLGİLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

15 Eylül 2015

2015-2016 Güz Dönemi’nde kayıt yenileme ve ders seçimi yapacak öğrencilerimize ve danışmanlığı bulunan öğretim üyelerimize önemle duyurulur : 1- Üniversitemiz Akademik Takvimine göre kayıt yenileme ve ders seçimleri 14-18 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacaktır.  2- 18 Eylül tarihinden sonra öğrencilerin kayıt yenileme işlemi yapması mümkün değildir. 3- Öğrencilerin ders seçmesi ve öğrenci danışmanları tarafından bu derslerin onaylanması eş zamanlı olarak yapılacaktır. Ancak danışmanlar ders onaylarını 20 Eylül 2015 tarihine kadar yapabileceklerdir.  4- Ders onay/red uygulaması ders başına indirgenmiştir. Danışman tarafından red edilen dersler için 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında öğrencilerin, danışmanlarının onaylayabileceği başka dersleri seçme imkanı bulunacaktır.   5- Bu nedenle öğrencilerin kayıt yenileme ve ders seçme işlemi haftasında danışmanları ile doğrudan irtibatta bulunması ve ders seçme/onaylama işlemini son güne bırakmaması önem taşımaktadır. 6- Öğrenci danışmanlarının, 20 Eylül (Pazar) gününden sonra ders kayıt onayı vermesi mümkün değildir. Bu tarihe kadar onaylanmayan dersler ders onaylanmadı olarak sisteme işlenecek ve öğrencinin ders listesinden düşecektir. 7- Dersler 21 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 14 hafta sürecektir.  8- 28 Eylül – 2 Ekim arası ders ekleme-bırakma haftasıdır. Ders ekleme/bırakma haftasının amacı öğrencilerin her hangi bir sebepten aldıkları dersleri bırakabilmesi (dersin içeriğinin uygun olmadığının anlaşılması vb. nedenler gibi) ve/veya çeşitli nedenlerle alamadığı eksik kalan dersleri danışman onayı ile alabilmesidir.  9- Ders ekleme-bırakma haftasında, Güz döneminin aksine, ders ekle-bırak işlemi sadece öğrencinin danışmanı tarafından yapılacaktır. Bu nedenle öğrencilerin ders ekle/bırak işlemi yapabilmesi için doğrudan danışmanlarıyla iletişime geçmeleri gerekmektedir. 10- Kayıt haftasında kayıt yaptırmayan öğrencilerin, ekle/bırak haftasında kayıt yaptırması mümkün değildir.  11- Öğrenci Katkı Payı yatırması gereken öğrenciler, katkı paylarını 16 Eylül – 2 Ekim arasında yatırcaklardır. Kayıt yenileme ve ders seçimi için  katkı payının önceden yatırılmış olması zorunlu değildir. 12- Dersleri seçmiş olmak ve bu derslerin danışman tarafından onaylanması, kayıt işleminin tamamlanması için yeterli değildir. Öğrenci kayıtlarının kesin olarak tamamlanabilmesi için öğrenci katkı payının yukarıda belirtilen tarihlerde ödenmiş olması zorunludur.  13- Öğrenci, eğer varsa, otomasyon sistemi tarafından hesaplanacak olan katkı payını ödeyeceğini, kayıt yenileme ve ders seçme esnasında taahhüt eder. Belirlenen katkı payını ödemeyen veya eksik ödeyen öğrencilerin dönem başında yaptığı kayıt yenileme işlemi tamamlanmadığı için ders kayıt işlemi iptal edilecek ve seçtiği dersler silinecektir. 14- Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, ödenmesi gerekli katkı payları ve nasıl ödemenin yapılacağı ile ilgili duyuru ayrıca yapılacaktır.