KAMUOYUNA DUYURU

KAMUOYUNA DUYURU

16 Temmuz 2016

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, tarihsel sorumluluğunun gereği olarak parlamenter demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının özgür iradesine ve kararlarına saygılıdır. Bu iradenin tecellisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin yanındadır. Genç Cumhuriyetimiz tarihi boyunca darbeciler ve cunta rejimlerinin sebebiyet verdiği  derin acı ve üzüntüleri asla unutmamıştır. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan Türkiye Cumhuriyeti Devletine, demokratik süreçler sonucunda seçilmiş görevi başındaki Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine ve Türkiye Büyük Millet Meclisine karşı gerçekleştirilmek istenen, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisindeki bir gurup azınlığın hain kalkışmasını lanetliyoruz.

21.yüzyıl da geçmişte ulusça yaşadığımız sıkıntıları ve acıları benzer şekilde yaşatma hevesinde olanları kabul etmiyoruz.

Gerekçesi ne olursa olsun yurttaşlarımızın özgür iradeleri ile şekillenmiş parlamento üzerinde tahakküm kurmaya tevessül edilmesini, içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti mensupları yanı sıra parlamentoda gurubu bulunan siyasi parti üyelerinin de olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne karşı silahlı saldırı ve abluka uygulanmasını, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına silahlı müdahalede bulunulmasını asla kabul etmeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Tıpkı dün olduğu gibi, bu gün de her türlü darbeci zihniyeti ve darbe kalkışmasını esefle kınadığımızı belirtir, Cumhuriyetimize ve demokrasimize ilelebet sahip çıkma kararlılığında olduğumuzu Türkiye kamuoyu ile paylaşır, laik demokratik cumhuriyet inancımızı ve  parlamenter demokrasiye bağlılığımızı eksiksiz bir şekilde koruduğumuzu bildirmek isteriz.

Bu kalkışmayı bertaraf etmek uğruna hayatlarını feda eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına, emniyet güçlerine ve yurttaşlarımıza Tanrı’dan rahmet, ülkemize ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz.

Saygılarımızla.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi