LİZBON VE İSTANBUL’UN KENTSEL DİNAMİKLERİ SEMİNERİ

LİZBON VE İSTANBUL’UN KENTSEL DİNAMİKLERİ SEMİNERİ

13 Mart 2018

Afiş için tıklayınız.

“Lizbon ve İstanbul’un Kentsel Dinamikleri / Urban Dynamics of Lisbon & Istanbul

University of Lisbon, Center for Urban and Regional Systems – CESUR, Instituto Superior Técnico ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü iş birliği içerisinde 13 Mart 2018 tarihinde ortak bir seminer gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. ‘Lizbon ve İstanbul’un Kentsel Dinamikleri / Urban Dynamics of Lisbon & Istanbul’ isimli bu seminer, iki bölüm arasında yıllardır süregelmekte olan akademik işbirliğinin devamı niteliğindedir. Ulusal ve uluslararası katılımcıların yer alacağı bu seminerin 13 Mart 2018 Salı günü 10:00-17:00 saatleri arasında üniversitemizin Mimarlık Fakültesi Video Konferans Salonu’nda gerçekleşecektir.

Seminer programında, Lizbon ve İstanbul kentlerinin planlama tarihi, sosyal ve ekonomik dinamiklerinin tartışılması, iki kent arasındaki benzerliklerin ve deneyimlerin paylaşılması amaçlanmaktadır. Seminerin son kısmında ise bu akademik işbirliğinin kurulmasındaki en önemli isimlerden Prof. Manuel Costa da Lobo’nun anısına profesörün planlama yaklaşımları, çalışmaları ve disipline katkıları üzerine bir forum yer alacaktır.

Program:

Açılış / Opening(10:00-10:30)

Doç. Dr. Kevser Üstündağ (MSGSÜ)

Prof. Dr. Fatma Ünsal (MSGSÜ)

Açılış Sunumu/ Opening Speech (10:30-11:00)

Lizbon & Istanbul: Benzerlikler ve Farklılıklar – Lisbon & Istanbul: Similarities and Differences ” – Doç. Dr. Kevser Üstündağ, Arş. Gör. Özlem Ünver

Lizbon / Lisbon (11:00-12:30)

• Assoc. Prof. Dr. José Álvaro Antunes Ferreira (University of Lisbon)“Lizbon Metropoliten Alanının Dinamikleri – Dynamics of Metropolitan Areas of Lisbon”
  • Asst. Prof. Jorge Manuel Gonçalves (University of Lisbon) – “Metropoliten Alanların Merkez ve Çeperleri – Center and Peripheries of Metropolitan Areas”
  • Prof. Dr. Fernando José Silva e Nunes da Silva (University of Lisbon) – “Kentsel Hareketlilik Yönetiminde Yeni Stratejiler – New Strategies of Urban Mobility Management”

Öğle Yemeği / Lunch Break (12:30-13:30)

İstanbul / Istanbul (13:30-14:30)