Deprem Bölgesinden Üniversitemize Özel Öğrenci Başvuruları

21 Ekim 2024

Üniversitemiz Senato Kurulunun 11.10.2024 tarihli ve 24/06 sayılı kararı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 07.08.2024 tarih ve 46476 sayılı yazısı ile;
6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle “Adıyaman, İskenderun Teknik, Hatay Mustafa Kemal, İnönü, Malatya Turgut Özal, Kahramanmaraş İstiklal, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitelerinin tüm öğrencilerinden (Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri hariç) talep edenlere, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik (Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin özel öğrencilik hükümlerine tabi olmadan) hakkı verilmesi” düzenlemesi nedeniyle 2024-2025 Öğretim Yılına mahsus olmak üzere, Üniversitemizde özel öğrenci statüsünde öğrenim görmek isteyen anılan üniversite öğrencilerin 30 Ekim 2024 tarihine kadar başvuruları alınacaktır.

Özel öğrenci başvurularında istenecek belgeler:
1- Başvuru dilekçesi
2- Kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunda aktif öğrenci olduğunu gösteren öğrenci belgesi (eDevlet)
3- Transkript/not dökümü belgesi (e-Devlet)
4- T.C. Kimlik Kartı

MSGSÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı