MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI

Tarihçe:

1989 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü içindeki tarihi Zevki Kadın Sıbyan Mektebi’nde eğitime başlayan Mimari Restorasyon Programı, iki yıllık ön lisans eğitimi ile restorasyon teknikerleri mezun etmektedir.

Programın Amacı

Meslek Yüksekokulu, Mimari Restorasyon Programı, bu alana ara elemanlar yetiştirme amacına yöneliktir.

Programlar

İki yıllık önlisans düzeyinde eğitim-öğretim veren programda eski mimarlık örneklerinin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerini hazırlayacak ve bu yapıların restorasyon şantiyelerinde görev alacak nitelikli kişiler yetiştirmek üzere teorik ve uygulama dersleri verilir.

İş Alanları

Bölüm mezunları mimari ofis ve şantiyelerde; proje çizimi, restorasyon uygulamaları, kalemişi uygulamaları, taş, ahşap ve metal uygulamaları, maket ve mozaik yapımı, metraj ve hakediş hazırlama gibi bir çok alanda tekniker olarak çalışabilmektedir. Öğrencilere, bu alanlarda teknik altyapı derslerde verilmektedir. Ayrıca 40 günlük zorunlu staj döneminde de, öğrencilerin ilgi alanlarına göre, yapılan işleri tanıma ve yerinde uygulama imkânı bulunmaktadır.

Bölüm Başkanı

Prof. Dr. Sedat KURUGÖL