Fizik

Bölümümüzde hem teorik fizik alanında, hem de deneysel nükleer fizik alanında bilimsel araştırmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalar; yüksek enerji fiziği, yerçekimi ve kozmoloji, astroparçacık fiziği, nükleer fizik, yoğun madde fiziği ve matematiksel fizik ana başlıkları altında sıralanabilir.

Bölümde yürütülen çalışmaların bir çoğu TÜBİTAK ve Avrupa Birliği kaynaklı projeler ile mali olarak desteklenmekte ve bu projeler vasıtası ile başarılı yüksek lisans ve doktora öğrencilerimize burs sağlanmaktadır.

BİLİMSEL YAYINLAR

Fizik bölümü ürettiği bilgiyi ağırlıklı olarak uluslararası indekslerce taranan ve   bu indekslerdeki etki faktörü yüksek tanınmış dergilerde yayınlayarak toplumla paylaşmaktadır. Bu dergiler arasında YÖK tarafından tanımlanan “yağmacı dergiler” yer almamaktadır. Ayrıca bu yayınların tamamı ArXiv veritabanında açık erişimli olarak paylaşılmaktadır.

Öğretim üyelerinin yaptıkları tüm yayınlar Akademik Kadro sayfasındaki ilgili öğretim üyesinin sayfasında görülebilir.

MSGSÜ Fizik adresli tüm yayınlar Web of Science veritabanından elde edilebilir. Kurumsal veya şahsi üyelik gerektirmektedir.

ARAŞTIRMA PROJELERİ VE PATENTLER

Bölümümüz 2013 yılından bugüne kadar TÜBİTAK başta olmak üzere çeşitli dış kaynaklardan alınan desteklerle 14 farklı araştırma projesine ev sahipliği yapmıştır. TÜBİTAK’ın yanı sıra üç tanesi Avrupa Birliği, bir tanesi Rusya, bir tanesi ise Güney Kore tarafından da desteklenmiş olan bu projelerin toplam bütçesi 3 milyon TL’den fazladır. Bu araştırma projelerinden şimdiye kadar 18 yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile 4 doktora sonrası araştırmacı desteklenmiştir.

Dış kaynaklardan alınan desteklerin bütçesi destekleyen kuruluşun idari ve mali mevzuatına göre, bu kuruluşun ve üniversitemizin kontrolünde ve yine bu kuruluş tarafından onaylanmış proje bütçesi dahilinde bilimsel araştırmalarda gerekli olan her türlü bilgisayar, yazıcı, sarf malzemesi, araştırma laboratuvarlarında kullanılan alet, edevat, teçhizat, bursiyerlerin maaşı, bilimsel toplantı düzenlenmesi, bilimsel toplantılara katılım vb. harcamalar için kullanılmaktadır.

Araştırma projelerinin tam listesi

Logo Kitini İndirin

Logomuzun kullanım varyasyonlarını içeren zip dökümanını indirin.
Update cookies preferences